Overslaan en naar de inhoud gaan

Sikkom

Sikkom is nieuws, actualiteiten, journalistiek onderzoek, bullshit, columns, memes en meer. Doelgroep: jong volk uit Groningen stad, al mogen oude knarren ook best door de content scrollen. Niks mis mee.

Het gepeupel in de jongste stad van Nederland bereiken, dat lukt trouwens wel. En hoe. Binnen enkele jaren staat de teller op 50.000+ volgers op Facebook. Geheimpje: komt door de informele schrijfstijl met humor om te grinniken. En niet zelden zijn ze de traditionele media te snel af met scoops. Lekker bezig Sikkom.

Teamleden

Kijk maar.

Gemeente Groningen frustreert onderzoek woningnood internationale studenten

Klassiek gevalletje 'whhoooooepsie'. Freek onderzoekt een gelekt mailtje uit de koker van gemeente Groningen. Gaat het hier om het opzettelijk dwarsbomen van journalistiek onderzoek, of betreft het slechts een ongelukkige woordkeuze? Burgemeester Den Oudsten legt uit.

Klik hier voor het hele artikel...

De Groningse kamercrisis: internationale studenten slapen op straat

Sikkom hartje Groningen. Maar ook de lelijke kanten van de stad en haar inwoners worden regelmatig vol het daglicht in geknald. Zo ging Freek buurten in een van de bomvolle hostels en sprak daar slachtoffers van de kamercrisis.
 

Klik hier voor het hele artikel...