Overslaan en naar de inhoud gaan

Hanzemag Video's

Hanzemag is niet alleen een magazine, ze doen ook video's. Bewegend beeld. Met geluid. En om ervoor te zorgen dat die filmpies een beetje aan te gluren zijn, heeft Thom die taak op zich genomen. Goooo Thom.

Kijk maar.

Alita Smit studeert af met drank- en drugsdocumentaire 'Lijp of Lam'

Waarom wordt drankgebruik als normaal en gezellig gezien, terwijl er nog steeds een taboe heerst op drugsgebruik? Hanze-studente Alita Smit maakte als afstudeerproject de docu Lijp of lam. Over drank- en drugsgebruik onder Groningse jongeren.

Door
Tags

Boksen een mannensport? Think again!

Merel van Burgsteden, Hanze-student en voorzitter van studentenboksvereniging G.S.B.V. Pugilice, vindt dat veel meer meiden moeten gaan boksen! Prima.

Door
Tags

Grote Groninger Eierbaltest 2017

De beste vijf eierbalmakers van Groningen streden bij Brouwerij Martinus tegen elkaar om de titel Beste Eierbal 2017. And the winner is... Cafetaria Koning! Kwalitaria Jolie viel ook in de prijzen, zij namen de publieksprijs mee naar huis. Ook knap.

Door
Tags

Studenten en Stadjers ballen met elkaar

Studenten en Stadjers: soms leven ze best een beetje langs elkaar heen. En dus besloot Student en Stad, samen met Albertus Magnus, Vindicat atque Polit en A.S.V. Dizkartes, om te gaan jeu-de-boulen met echte die hard Grunnegers. Bij Baxbier. Bier en ballen!

Door
Tags

Eerstejaars Hanze-studenten halen met project 'Onmogelijke Opdracht' halve ton op voor Voedselbank

Nice job! Eerstejaars studenten Bedrijfskunde MER Groningen halen met hun project 'de Onmogelijke Opdracht' ruim een halve ton op voor De Voedselbank Stad Groningen. Etuh!

Door
Tags

Documentaire: DRUK

Onderzoeken van de Hogeschool Windesheim, LSVb en UvA schetsen een verontrustend beeld. Het aantal studenten met psychische klachten blijft groeien. Burn-outs, faalangst, stress, verslavingen.... Wat is er toch aan de hand met studenten tegenwoordig?

Rosa-Lin Meijer, pas afgestudeerd als psycholoog met een scriptie over burn-outs, besloot samen met onze Thom een mini-docu te maken. Want waarom zitten zoveel millenials opgebrand thuis? En hoe kunnen studenten het beste omgaan met een volle agenda en een overvol hoofd?